Pre- en postnatale fitness

Wat ik zo fijn vind aan fitness, is dat het mogelijkheden geeft om op een positieve manier invloed uit te oefenen op je lichaam. Hoe het eruit ziet, hoe het voelt, wat het kan… en dit geldt ook voor pre- en postnataal trainen!

Toen ik in 2017 zwanger was van Tomas, moest ik wel even slikken. Hoe mijn lichaam eruit zag, voelde en wat het kon was voor mijn gevoel ineens heel erg uit handen gegeven aan de natuur. En de natuur en ik waren het niet per se eens met elkaar hoe alles moest lopen. Ik moest al vrij snel stoppen met mijn favoriete cardiovorm, spinning, vanwege duizeligheid. Halverwege mijn zwangerschap werd ook krachttraining uitdagend en op het eind kwam ik niet veel verder dan zwangerschapsyoga! Deze geschiedenis herhaalde zich in 2021 toen ik zwanger was van Kasper.

Inmiddels is me meer dan duidelijk dat je je zowel kunt overgeven aan het zwangerschapsavontuur (en het herstel), als grip houden op je fitnessniveau. De consensus is dat het onverstandig is om te proberen progressie te maken in je kunnen. Echter, je kan wel je huidige fitnessniveau blijven onderhouden. En soms moet je een stapje terug doen. Kan je meteen werken aan je mentale flexibiliteit. Handig, als je een kindje krijgt!

Vanaf 6 weken na je bevalling kan je, indien gewenst, voorzichtig weer gaan trainen. Maar omdat het lichaam een hele tijd nodig heeft om te ontzwangeren, kan je ook wat langer wachten.

Ik zou je graag begeleiden bij het blijven bewegen tijdens en na je zwangerschap. Ik heb in je schoenen gestaan en kan je met volle overtuiging zeggen dat zowel jij als je kleine er baat bij hebben als mama fit is. Kijk hier naar de tarieven voor personal training, of scroll naar beneden voor een sample-training.

“Ik wilde graag een personal trainer om mij na mijn zwangerschap weer fitter en sterker te voelen. Ik ben totaal niet sportief en kwam nooit in de sportschool, maar sinds ik met Michelle train ga ik er echt met plezier heen. Ze voelt heel goed aan wat mijn behoeftes zijn, heeft veel kennis over het lichaam en is daarnaast ook gewoon gezellig om mee te kletsen ;). Dat zij tevens moeder is van een zoontje vind ik wel prettig, want zeker na een zwangerschap is het fijn als je een PT hebt die begrijpt wat het lichaam na deze periode nodig heeft.”
Nicole de Leeuw, 34 jaar

Bekijk hieronder een van mijn trainingen

Neem voor een gratis en vrijblijvende intake bij Squashcity Amsterdam contact met me op middels het onderstaande formulier.